پایه

بررسی روش های احیای باتری مرده ماشین

45

وقتی از باتری مرده ماشین صحبت می‌کنیم در واقع منظور ما خوابیدن یا دشارژ شدن باتری یا سولفاته شدن آن می‌باشد. در این وضعیت کریستال‌های سولفات که صفحات منفی را پوشش می‌دهند، تجمع کرده و در نتیجه توان باتری برای نگه داشتن شارژ بسیار کم می‌شود. بیشتر مردم فکر می‌کنند که اگر باتری سولفاته شود، باید تعویض گردد. در‌حالی‌که می‌توان آن را تعمیر کرد و به عبارت دیگر احیای باتری مرده ماشین را انجام داد. با این کار هم در هزینه‌ها می‌توان صرفه‌جویی کرد و هم یک باتری صددرصد کاربردی داشته باشید. در این مطلب از آرکا باتری با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر صحبت کنیم.

لوگوی آرکا باتری

باتری مرده ماشین چیست؟

باتری مرده ماشین حالتی است که دیگر نمی‌تواند شارژ را نگه دارد و کم کم سولفاته می‌گردد. در نظر داشته باشید که تعمیر باتری با شارژ باتری متفاوت است. تعمیر و احیای باتری به معنای بازگشت باتری به ظرفیت اولیه و کامل آن، درحالی‌که شارژ مجدد به معنی شارژ کردن برای مدتی می‌باشد. در این مطلب ما می‌خواهیم روش‌های احیای باتری مرده ماشین را بیان کنیم.

در چه صورتی باتری مرده قابل احیا می‌باشد؟

اگر خراب شدن باتری ماشین به دلیل سولفاته شدن صفحات باتری باشد، می‌توان آن را تعمیر کرد و با چند روش ساده احیای باتری مرده ماشین را انجام داد. اما اگر خرابی باتری خودرو به دلیل قطعی صفحات باتری باشد نمی‌توان کار احیا و تعمیر آن را انجام داد و نیاز به تعویض و خرید باتری خودرو می‌باشد.

احیای باتری مرده ماشین

روش‌های احیای باتری مرده ماشین

تعمیر باتری سرب اسیدی

پایین آمدن غلظت باتری یکی از مهم‌ترین دلایل استارت نخوردن خودرو و ضعیف شدن باتری می‌باشد. اگر باتری شما سرب اسیدی است، در این حالت باید تمام درب‌های باتری را باز کنید و تمامی اسید باتری را از آن خارج نمایید. سپس یک لیتر آب مقطر را با دو قاشق جوش شیرین ترکیب کنید و درون باتری بریزید. بعد از گذشت یک ساعت باتری را تخلیه نمایید. بعد از این کار اسید مخصوص باتری را در باتری بریزید و برای ۲۴ ساعت آن را شارژ نمایید. حال می‌توانید این باتری را در ماشین قرار دهید و استارت بزنید. اگر خودرو استارت خورد و روشن شد یعنی اینکه باتری احیا شده است.

تعمیر باتری اتمی

قبل از اینکه هر کاری انجام دهید لازم است که سطح اسید این باتری را بررسی کنید و اگر نیاز بود آن را به سطح مناسبی برسانید. شاید با خود بگویید که باتری‌های اتمی هم دارای اسید هستند؟ پاسخ مثبت است. در این باتری‌ها نیز جریان اسید الکترولیت برقرار است. اما برای اینکه جلوی بخار گرفتن آن گرفته شود یک فضای ایزوله ایجاد شده است. اگر این نوع باتری‌ها به پایان عمر خود نزدیک شدند، می‌توان برای یک بار درپوش آن را باز کرد و آب مقطر یا اسیدهای قوی‌تر را به آن اضافه کرد.

برای این کار ابتدا باید باتری اتمی را کاملا تخلیه نمایید. برای اینکه مطمئن شوید که باتری به طور کامل تخلیه شده است می‌توانید یک لامپ را به آن وصل کنید و هر زمان که لامپ خاموش شد نشانه تخلیه باتری می‌باشد. حال باید باتری را شارژ کنید. به هنگام شارژ شدن باتری باید مواظب باشید که قطب‌ها معکوس نشوند، زیرا این کار می‌تواند باتری را کاملا از بین ببرد. سپس باید باتری را به شارژر وصل نمایید و آن را بر روی کمترین آمپر بگذارید. شارژ شدن باتری می‌تواند ۲۴ ساعت زمان نیاز داشته باشد. هنگام شارژ شدن باید باتری را چک کنید که اگر دچار افزایش دما شد آن را جدا نمایید و وقتی به دمای طبیعی برگشت دوباره آن را شارژ کنید.

روش‌های احیای باتری مرده ماشین

احیای باتری مرده ماشین به روش باتری به باتری

احیای باتری مرده ماشین را می‌توان با روش باتری به باتری انجام داد. با این روش ماشین روشن می‌شود اما باتری مرده شارژ نمی‌گردد. وقتی با این روش خودرو را روشن کردید تا وقتی که به یک جای مناسب مثلا یک تعمیرگاه رسیدید، باتری را خودرو را خاموش نکنید.

احیای باتری مرده ماشین با اضافه کردن آب مقطر

در بیشتر مواقع وقتی باتری کارایی خود را از دست می‌دهد و به اصطلاح به حالت مرده می‌رود، به دلیل کاهش سطح الکترولیت آن می‌باشد. با اضافه کردن آب مقطر می‌توان صفحات باتری را به طور کامل غوطه ور کرد و ناحیه مناسبی برای انجام واکنش ایجاد کرد. علاوه‌براین این روش به پاکسازی نیز کمک می‌کند و باعث جلوگیری از اتصال کوتاه می‌گردد.

احیای باتری مرده ماشین با روش افزودن نمک اپسوم

در این روش نوعی نمک به نام منیزیم سولفات یا epsom solt را برای احیای باتری مرده ماشین استفاده می‌کنند. در این روش ابتدا باید به اندازه یک سرنگ از اسید باتری را بردارید و تخلیه کنید. اگر باتری خودرو شما از نوع اسیدی باشد می‌توانید درب‌های آن را بردارید و به راحتی اسید را تخلیه نمایید. اما اگر باتری خودرو از نوع اتمی است، ابتدا باید ۶ سوراخ ریز مشابه ۶ درب باتری اسیدی ایجاد نمایید، سپس اسید را از این سوراخ‌ها خارج کنید.

احیای باتری مرده ماشین با افزودن نمک

احیای باتری مرده ماشین هیبریدی

از آنجا که باتری خودرو هیبریدی گران است، اگر دچار مشکل شد بهتر است به فکر تعمیر آن باشید. رایج‌ترین این باتری‌ها هیبرید فلز نیکل یا باتری NiMH می‌باشد. این باتری‌ها سلول‌های درونی دارند که خودروهای هیبریدی قدیمی حدود ۱۲۰ سلول می‌باشند اما خودروهای هیبریدی جدیدتر ۱۶۸ تا ۲۲۸ سلول دارند. مشکلات باتری هیبریدی زمانی شروع می‌شوند که خودرو برای مدت طولانی بدون استفاده می‌ماند، در نتیجه باتری کاملا تخلیه می‌گردد. در این زمان باتری توان خود را برای ذخیره انرژی از دست می‌دهد.

برای اینکه باتری مرده ماشین هیبریدی را تعمیر کنید ابتدا باید بفهمید که کدام یک از ماژول‌ها دچار آسیب شده‌اند. سپس نیاز است که ماژول‌های خراب را تعویض نمایید. بعد از این کار باتری هیبریدی ماشین شما می‌تواند دوباره کار کند. لازم به ذکر است که این کار را تنها اگر دارای دانش و مهارت کافی هستید انجام دهید. درغیراین‌صورت آن را به یک تعمیرکار متخصص بسپرید.

سخن پایانی

با توجه به روش‌هایی که در مطلب احیای باتری مرده ماشین بیان کردیم، اگر فکر می‌کنید که باتری شما نیز رو به پایان است و توان اولیه خود را از دست داده است، جای نگرانی نیست. قبل از اینکه برای تعویض باتری خودرو و دور انداختن باتری قدیمی خود دست به کار شوید، ابتدا روش‌هایی که بیان کردیم را امتحان کنید. با یک بار امتحان کردن این روش‌ها ممکن است برای مدتی نیاز به خرید باتری ماشین جدید نداشته باشید.

لوگوی آرکا باتری

برای دریافت اطلاعات بیشتر و ارتباط با ما :

آدرس: تهران، شهرک گلستان، میدان اتریش، مجتمع باران، واحد 337

شماره تلفن: 02149032000

آدرس ایمیل:info@arkabattery.com

شبکه های اجتماعی آرکا:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *