باتریهای خودرویی به دو دسته سیلد (اتمی) و اسیدی تقسیم بندی میشوند. هر دوی این باتریها قابلیت شارژ و دشارژ را داشته و در آمپرهای مختلف تولید میشوند. حقیقت این است که تمام باتریهایی که برای خودروهای غیرتمام برقی استفاده میشود ساختار نسبتا یکسانی دارند.
در این مقاله میخواهیم به تفاوت باتری اتمی و اسیدی بپردازیم. ابتدا تعریف هر یک از این دو نوع باتری را بررسی میکنیم و سپس به مزایا و معایب و تفاوتهای آن میپردازیم. با اطلاع از تفاوتهای بین باتریهای سیلد و اسیدی میتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. پس با ما در آرکا باتری همراه باشید.
باتری اتمی چیست؟
باتری اتمی باتریهای هستند که به اصطلاح خشک نیز نامیده میشوند، زیرا برای نگهداری آنها نیازی به آب و اسید نیست. این باتریها به آب و مراقبت نیاز ندارند و بر روی آنها نشانگر سلامت باتری وجود دارد. به همین دلیل میتوان از وضعیت باتری در هر زمانی مطلع شد. در این باتریها صفحاتی وجود دارد که شارژ شدهاند و بهصورت دستههایی در باتری قرار گرفتهاند.
نام دیگر این باتریها باتری سیلد میباشد و طراحی آنها بهصورت پلمپ است و یک درپوش یکپارچه بر روی آن قرار گرفته است. در مواد تشکیل دهنده داخلی باتریهای سیلد الکترولیت وجود دارد، اما به دلیل جنس خاص صفحات آن به اضافه کردن آب مقطر نیازی ندارند. این باتریها توسط فناوری کلسیم-کلسیم و کلسیم-سیلور به ساخت میرسند و طول عمر آنها نیز بالا میباشد.
مزایا و معایب باتری اتمی
از مهمترین مزایای باتری اتمی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم استفاده از آب مقطر در ساخت باتری
- قابلیت شارژ مجدد
- قدرت استارت بالا
- مقاوم در برابر دشارژ شدن
- ورودی انرژی بالاتر
- آسیب دیدگی در این نوع باتری با سولفوریک اسید از بین خواهد رفت.
چرا باتریهای اتمی درپوش ندارند!
هنگامی که مشتریان متوجه میشوند باتریهای سیلد (که به اتمی معروف شدهاند)، ساختار مشابهی با باتریهای قدیمی دارند، یکی از مهمترین سوالهایی که در ذهنشان شکل میگیرد، این است که چرا درپوش این باتریها حذف شده است. نشانگرهایی که در باتریهای اسیدی جدید مورد استفاده قرار میگیرد، به عنوان جایگزینی برای دریچه باتریهای اسیدی قدیمی عمل میکنند. از سوی دیگر این دریچهها باعث ضعف اصلی باتریهای اسیدی معمولی (که همان بخار شدن الکترولیت در طی مدت زمان عمر باتری است) میباشند.
باتری اسیدی چیست؟
باتری اسیدی یکی دیگر از انواع باتریها میباشد که قابلیت شارژ دارد و وزن و حجم آن نیز پایین است. این نوع باتریها ارزانتر هستند و برندهای مختلفی نیز آنها را تولید میکنند. در ساختار این باتریها الکترود وجود دارد و اگر دشارژ شوند الکترون جذب قطبها میگردد. ماده شیمیایی که در باتریهای اسیدی وجود دارد از جنس سرب میباشد که با کمک آلیاژهای مختلف حالت دهی میشود. در باتریهای اسیدی ۶ محفظه وجود دارد که در هر یک از این محفظهها چند صفحه مثبت و منفی سربی قرار گرفته است.
فضای بین این صفحات مثبت و منفی این باتریها با ۶۵ درصد آب و ۳۵ اسید سولفوریک پر میشود. هر یک از این صفحات قادر به تولید ۲ تا ۲.۲ ولت برق میباشند. به همین دلیل باتری ۱۲ ولتی نیز نام گرفتهاند. این باتریها بهصورت عمودی نصب میشوند و نسبت به تکانهای شدید هم حساس هستند، زیرا اگر تکان شدیدی به آنها وارد شود صفحات تشکیل دهنده باتری از یکدیگر جدا شده و مواد در محفظه پخش میشوند.
مزایا و معایب باتری اسیدی
برخی از مزایای باتری اسیدی شامل موارد زیر میباشد:
- قیمت ارزانتر
- توان مصرفی کمتر
- قابلیت شارژ سریع
- حجم و ابعاد کوچکتر
- وزن کم
- شیوه نگهداری آسان
از مهمترین معایب باتری اسیدی میتوان حساس بودن آن در برابر ضربه و تکانهای شدید را نام برد، زیرا در این صورت طول عمر باتری کم میشود.
برای خرید بهترین باتری خودرو خود می توانید وارد فروشگاه آرکا باتری شوید و به راحتی سفارش خود را ثبت و در کمترین زمان ممکن باتری خود را تحویل بگیرید .
تفاوت باتری اتمی و اسیدی
باتریهای اسیدی و اتمی ویژگیهای زیادی دارند و در زمینههای مختلفی میتوان آنها را با یکدیگر مقایسه کرد.
- باتریهای اتمی از جنس آلیاژ، کلسیم و سیلور ساخته میشوند. این مواد باعث افزایش طول عمر باتری میگرددد. اما باتریهای اسیدی از جنس سرب ساخته شدهاند، سطح الکترولیت در باتری اتمی پایین نمیرود اما باتریهای اسیدی اینگونه نیستند و سطح الکترولیت در آنها کاهش پیدا میکند. وقتی این اتفاق میافتد به معنای تمام شدن باتری است.
- میزان شارژ باتری در نوع اتمی بر روی آن نمایش داده میشود. سبز نشان دهنده شارژ کامل، سیاه ضعیف شدن شارژ باتری و سفید تخلیه کامل باتری و خرابی آن میباشد.
- باتریهای اسیدی آلودگی بیشتری به بار میآورند. اما باتریهای اتمی اینگونه نیستند و در کارخانههای ایرانی تهیه و تولید میشوند.
- حتی بستهبندی و شکل ظاهری باتریهای اسیدی و اتمی نیز با هم تفاوت دارند. باتریهای اسیدی ۶ درب دارند که میتوان آنها را باز و بسته کرد و به راحتی نیز میتوان آنها را تشخیص داد. در باتریهای اسیدی محلول آب و اسید سولفوریک وجود دارد، که از واکنش بین صفحات آن محلول الکترون آزاد میشود. از آنجا که به این باتریهای اسیدی باید هر چند وقت یکبار آب مقطر اضافه کرد، باتریهای نیاز به مراقبت نیز نام دارند. اما باتریهای اتمی نیاز به محلول آب مقطر ندارند و قالب آنها کاملا پلمپ میباشد.
باتری اتمی یا اسیدی؟
باتریهای اتمی و اسیدی هر یک دارای مصارف مختلفی هستند، بنابراین میتوان گفت انتخاب نوع باتری بستگی به وزن، حجم و نوع کاربرد و نحوه نگهداری دارد. هر باتری طول عمر مشخصی دارد، اما شرایط ایدهآل و نگهداری از آن میتواند عمر باتری را افزایش دهد.
بهطورکلی باتریهای اتمی نسبت به محیط حساسیت کمتری دارند اما باتریهای اسیدی نسبت به مواردی مانند ضربه شدید، میتوانند آسیب ببینند و صفحات داخلی آن از هم جدا شوند.
بنابراین با توجه به نحوه مراقبت، استفاده و شرایط محیطی شما هر یک از این دو نوع باتری میتواند در جای خود بهترین باشد. بنابراین برای خرید باتری خودرو و انتخاب بهترین نوع آن لازم است خودرو و شرایط محیطی و نحوه استفاده خود از ماشین را در نظر بگیرید. اگر در این زمینه نیاز به راهنمایی دارید میتوانید با ما در آرکا باتری در تماس باشید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و ارتباط با ما :
آدرس: تهران، شهرک گلستان، میدان اتریش، مجتمع باران، واحد 337
شماره تلفن: 02149032000
آدرس ایمیل:info@arkabattery.com
شبکه های اجتماعی آرکا: