گرمای تابستان برای بسیاری از اجزای داخلی خودرو به شدت مضر و آسیبرسان است و هرچقدر که دمای هوا بالاتر برود، فشار وارد شده افزایش پیدا میکند. اما یکی از قطعاتی که این فشار را تحمل میکند و بعدا نتیجه فشار وارد شده را احساس میکنید، باتری خودرو است. به این ترتیب که باتریهای در فصول گرم سال با افزایش دما همراه میشوند و سپس در فصول سرد سال نتیجه این فشار وارد شده را به صورت استارتهای مکرر در ساعت اولیه صبحهای یخبندان زمستان مشاهده خواهید کرد، در واقع بین آسیب وارد شده تا زمان درک این آسیب ممکن است فاصله زمانی شش ماه وجود داشته باشد. باوجود اینکه هر باتری عمر اختصاصی خود را دارد، اما با رعایت این موارد میتوان کمک کرد تا در همین مدت زمان به بهترین شکل عمل کند و در واقع باتری عاملی نباشد که به صورت ناگهانی و خارج از برنامه باعث ایجاد دردسر برای شما شود. پیشنهاد اصلی آرکا باتری برای شما احتیاط بیشتر در فصول گرم سال است. به طور قطع پارک کردن در سایه و یا استفاده از کاور در زمانی که به مدت طولانی از خودرو استفاده نمیکنید به عنوان یک روش ساده کمک میکند که حرارت کمتری وارد محفظه موتور و حتی کابین خودرو شود. اما برای حفاظت کامل لازم است که موارد بیشتری را رعایت کنید. این روشها باعث میشود که اطمینان داشته باشید که باتری طی تابستان و سایر روزهای گرم سال آسیبکمتری ببیند. در این جا ۷ روش اصلی برای حفاظت از باتریها معرفی میکنیم.
تست کردن باتریها
پیش از هر اقدامی لازم است که شرایط فعالیت باتری را به یک متخصص نشان دهید. شاید قطعه باتری جزو مواردی باشد که صرفا در زمان خرابی به متخصص آن مراجعه میکنند، اما اگر شما این روتین را کنار بزنید و پیش از خرابی به متخصص مراجعه کنید، در نهایت زمان مراجعه شما به متخصص هم به تعویق میافتد. یک متخصص به جزئیاتی توجه میکند که شاید شما به آنها دقت نداشته باشید. از جمله این موارد میتوان به محل قرارگیری باتری، لرزش آن در محل و سایر مواردی که میتواند در تغییر موقعیت باتری تاثیرگذار باشد را بررسی کند و یا روی نحوه انتقال حرارت باتری بررسی انجام شود. شاید شما بتوانید عیبیابیهای ساده را توسط خودتان انجام دهید، مثالا قرارگرفتن باتری داخل براکت آن یا اتصال صحیح کابلها. اما تشخیص و پیشگیری خردگیها یا اتصالات بسیار ریز شاید توسط شما امکانپذیر نباشد. به عنوان یک قانون درنظر داشته باشید که بررسی باتری هر خودرو را میتوانید به صورت حداقل یکبار در سال انجام دهید. اما در هر صورت اگر یک باتری را به مدت سه سال است که تعویض نکردهاید، بهتر است حداقل در تابستان نسبت به تعویض آن اقدام کنید.
در مقاله مهمترین مشکلات باتری ها بیشتر به این موضوع اشاره کردهایم.
بررسی ضد یخ (مایع خنککننده)
مایعی که معمولا به خاطر اضافه کردن ضدیخ و ضدجوش بیشتر با رنگ سبز دیده میشود، همیشه در بین موتور و رادیاتور در جریان است. علت اصلی استفاده از این مایع کاهش دمای کلی محفظه داخل کاپوت است. در صورتی که این روند به نحو صحیح خود پیش نرود، موتور گرم شده؛ حرارت آن به بقیه قطعات سرایت میکند و در مجموع دمای داخل کاپوت افزایش پیدا میکند. برای جلوگیری از چنین مشکلی که قطعا به حساسترین قطعات خودرو فشار وارد میکند، پیشنهاد میکنیم که همیشه به بررسی شرایط مایع اصلی خنککننده خودرو بپردازید.