پایه

چرا یو پی اس برای آسانسور ضروری است؟

ما درباره ی لزوم استفاده از باتری یو پی اس برای آسانسور ها به شما می‌گوییم، انواع یو پی اس در آسانسور را نام می‌بریم و در نهایت UPS را با ژنراتور مقایسه می‌کنیم.

 

  • با برق اضطراری آسانسور ها بیشتر آشنا شوید
  • UPS در آسانسور چگونه کار می‌کند؟
  • چرا منبع تغذیه بدون وقفه برای آسانسور نیاز است؟
  • انواع یو پی اس برای استفاده در آسانسور
  • UPS با توان بالا
  • UPS با توان پایین
  • ویژگی های برق اضطراری یا یو پی اس برای آسانسور
  • در هنگام نصب یو پی اس به موارد زیر توجه کنید
  • یو پی اس بهتر است یا ژنراتور؟
  • نتیجه گیری

با برق اضطراری آسانسور ها بیشتر آشنا شوید

یو پی اس ها می‌توانند در زمان قطعی برق به کمک ما بیایند و برق مورد نیاز ما را تامین کنند تا از خسارات و مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

به طور مثال با قطع جریان  برق، دوربین های ممداربسته ی ما خاموش می‌شوند، و این موضوع برای هر خانه، شرکت و یا مجموعه ای که امنیت محیط برایش مهم باشد دردسر ساز می‌شود.

اینجاست که وجود یو پی اس برای دوربین مداربسته ضروری می‌شود، تا دوربین ها بتوانند تصاویر را ثبت و ضبط کنند، در این باره مفصل در مقاله ی مرتبط نوشتیم.

اما یو پی اس چه کاربردی در آسانسور ها دارد؟ همانطور که می‌دانید آسانسور از برق شهری به صورت مستقیم تغذیه می‌کند و تا زمانیکه برق جریان داشته باشد، آسانسور نیز به درستی کار خواهد کرد اما با قطع جریان این وسیله نیز از کار خواهد افتاد.

از کار افتادن آسانسور حتی برای چند دقیقه می‌تواند برای شخصی که در کابین آسانسور حضور دارد ترستناک و حتی خطرناک باشد، مخصوصا اگر آن شخص کودک باشد و یا دچار مشکلات قلبی و …

قطعی برق جابه جایی افراد در ساختمان های بلند و چند طبقه را نیز با مشکل مواجه می‌کند.

در روش قدیمی برای به حرکت درآوردن آسانسور نیاز است که ترمز مکانیکی آن را باز کنیم، این کار توسط اهرم انجام می‌شود، همچنین محتاطانه چرخ دستی را برگردانیم، که این کار علاوه بر زمان بر بودن کمی تخصصی است و هرکسی نمی تواند آن را انجام دهد.

اما با وجود دستگاه های یو پی اس، این کار به صورت اتوماتیک صورت می‌گیرد و دیگر نیاز نیست شخصی برای به حرکت درآوردن کابین آسانسور کار خاصی انجام دهد.

البته تنها آسانسورها نیستند که از برق اضطراری استفاده می‌کنند، بسیاری از شرکت ها و کارخانه ها نیز، در مجموعه ی خود بالابر دارند که این وسیله هم مانند آسانسور با قطع برق از کار می‌افتد.

راه حل آنها نیز  UPS می‌باشد که بین برق شهری و منبع تغذیه آسانسور قرار می‌گیرد و  برق یکسان و یکنواختی را به آسانسور میدهد تا حتی در زمان قطعی جریان برق، آسانسور از کار نیوفتد.

 

UPS در آسانسور چگونه کار می‌کند؟

هدف و و ظیفه ی UPS برای آسانسور این است که بلافاصله پس از قطعی برق، برق مورد نیاز آسانسور را تامین کند، تا به نزدیک ترین طبقه منتقل شود.

این انتقال معمولا طی 30 ثانیه انجام می‌شود و بلافاصله پس از وصل شدن جریان برق، یو پی اس در حالت شارژ قرار می‌گیرد تا دوباره در دفعه ی بعد بتوان از آن استفاده کرد.

زمانی که برق قطع می‌شود، مگنت باز می‌شود و اگر آسانسور درایو داشته باشد، به طرف بالا یا پایین (هرکدام که آمپر کمتری بگیرد) حرکت می‌کند و در نزدیک ترین طبقه متوقف می‌شود.

به شما پیشنهاد می‌کنیم که اگر آسانسور  تان بدون گیربکس هست، حتما از منبع پشتیبان استفاده کنید.

باتری های بلک اوت وظیفه شان تامین توان پشتیبان است و برای این امر باید ماهیانه یک یا دو مرتبه بررسی و شارژ شوند، اما باتری های یو پی اس اینگونه نیستند و به صورت اتوماتیک شارژ می‌شوند.

به همین دلیل کمتر نیاز به چک کردن، تعمیر کردن و یا نگهداری دارند.

 

چرا منبع تغذیه بدون وقفه برای آسانسور نیاز است؟

اکثر آسانسور ها قابلیت این را دارند که بتوان یو پی اس یا همان برق اضطراری را به آنها اضافه کرد.

برق اضطراری برای آسانسور ها عملکرد محافظتی نیز دارد، به این صورت که در مواقعی که برق نوسان پیدا می‌کند و یا بروز نویز ها، از آسانسور محافظت می‌شود.

این حفاظت باعث کاهش خرابی و تعمیر آسانسور و افزایش طول عمر آن می‌شود.

باتری 12 ولت 18 آمپر صباباتری، از بهترین باتری های UPS ای است که می‌توانید برای برق اضطراری آسانسور تهیه کنید.

 

 

انواع یو پی اس برای استفاده در آسانسور

یو پی اس ها به دو صورت در آسانسور ها به کار گرفته می‌شوند : UPS های با توان بالا و با توان پایین، درادامه هر کدام از این دو نوع UPS را به شما معرفی خواهیم کرد

 

UPS با توان بالا
در این نوع UPS ها، در هنگام قطعی برق، تمام تجهیزات آسانسور به کار می‌افتند و قعال می‌شوند.

 

UPS با توان پایین
اما برخلاف نوع قبلی، یو پی اس های با توان پایین فقط برق روشنایی کابین آسانسور و سیستم باز کننده ی درب آن را فراهم می‌کنند.

این نوع یو پی اس  ها قادر به شارژ کردن موتور الکتریکی نیستند و با قطع جریان برق، وارد مدار شده و کابین را به نزدیک ترین طبقه منتقل می‌کنند.

 

ویژگی های برق اضطراری یا یو پی اس برای آسانسور

یو پی اس ها کار شان را به صورت خودرکار انجام می‌دهند و نیازی به دخالت انسان نیست.

دستگاه های UPS دارای اندازه های قابل قبولی می‌باشند که به ما این امکان را می‌دهد که در هر مکانی از آنها استفاده کنیم.

یو پی اس ها بدون خطر ، بدون آلودگی صوتی هستند و هوای محیط را نیز آلوده نمی‌کنند.

ظرفیت بالای UPS ها باعث شده که پس از قطع جریان برق، مدت زمان زیادی آسانسور را به حرکت در بیاورد و همین موضوع وجود این دستگاه را در مجتمع های مسکونی بسیار کاربردی کرده است.

 

در هنگام نصب UPS برای آسانسور به موارد زیر توجه کنید

نصب دستگاه های یو پی اس برای آسانسور کاری کاملا تخصصی است و افراد عادی قادر به انجام آن نیستند.

دیده شده که خیلی از خریداران -مخصوصا کسانی که مقداری فنی تر هستند- خودشان اقدام به نصب و راه اندازی یو پی اس کرده اند که این کار صدمات جبران ناپذیری را به بار آورده.

ضمن اینکه عملکرد دستگاه یو پی اس باید توسط بازرس و متخصص آسانسور بررسی و تایید شود.

برای اطلاع بیشتر می‌توانید با مشاورین آرکاباتری ارتباط برقرار کنید.

 

 

یو پی اس بهتر است یا ژنراتور؟

درست است که هم UPS و هم ژنراتور هدف شان یکی است و هر دو برق آسانسور را تامین می‌کنند اما تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند، که به آن می‌پردازیم.

ژنراتور ها از سوخت جایگزین استفاده می‌کنند، دیزل ژنراتور از سوخت فسیلی است و از این طریق برق تولید می‌کنند.

ژنراتور ها سر و صدای زیادی تولید می‌کنند و بعد از قطعی برق، با کمی تاخیر و وقفه شروع به کار می‌کنند.

این در حالیست که UPS بسیار سریع است، سر و صدایی ندارند و ماده ی سمی ای تولید نمی‌کنند.

معمولا اگر بخواهید از ژنراتور استفاده کنید، باید محل استقرار آن از قبل از اتمام بنای ساختمان مشخص شده باشد، یعنی در نقشه ساختمان گنجانده شود، چون بعد از اتمام کار به دلیل ابعاد ژنراتور امکان حمل و نقل آن غیر ممکن است.

اما یو پی اس ها همچین مشکلاتی را ندارند و به راحتی می‌توان هر زمان که بخواهید از آن استفاده کنید.

اگر می‌خواهید از ژنراتور استفاده کنید باید بدانید که نیاز به نگهداری همیشگی از قطعات دارد و باید مرتب سوخت رسانی، یا فیلتر های روغن اش را بررسی و کنترل کنید.

 

نتیجه گیری

آسانسور بدون UPS ترس و نگرانی را به همراه دارد و احتمال خسارت های مالی و جانی را زیاد می‌کند.

از این رو وجود برق اضطراری که بتواند اشخاص درون کابین را به نزدیک ترین طبقه منتقل کند بسیار ضروری و حیاتی است.

در ادامه ی مقاله گفتیم که این تنها مزیت یو پی اس برای آسانسور نیست و وجود این باتری ها، درصد خرابی و تعمیر آسانسور را کمتر و طول عمر آن را بیشتر می‌کند.

در نهایت گفتیم که شما برای آسانسور محل مورد نظرتان می‌توانید هم از UPS استفاده کنید و هم از ژنراتور یا موتور برق، تفاوت های آنها را نیز به صورت کامل شرح دادیم، اما اگر هنوز در ذهن تان سوالاتی باقی مانده است، می‌توانید از مشاورین آرکاباتری کمک بگیرید تا بهترین تصمیم را اخذ کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *